HemEnglishFölj oss på Facebook

Behandlingar

Fysioterapeutisk behandling: Är en fullständig behandling, inkluderande massage, microström, stretching, tränings och foder rådgivning. Jag föredrar denna behandlings form vid första behandlings tillfället, då denna går igenom hela hästen och går in på djupet. Denna behandling tar ca 90min.  

Massage behandling: Är en massage och stretchings behandling där jag går in med djupgående massage och mjukar ut och stretchar alla musklerna, samt tar hand om eventuella knutar.   

Tävlings massage: Är en snabb mjukgörande massage behandling som förbereder hästen eller hunden för tävling. Denna behandling ökar blodcirkulationen i musklerna och ökar därmed hästens chanser att prestera och att leverera sin toppform, resten sedan är upp till ryttaren.

Sadelutprovning:  Sadelutprovningen kan ske på två sätt alt1 eller alt2.  Alternativ 1, sker i två omgångar jag kommer ut, känner igenom hästen, gör en mall sedan åker ni med mallen till en sadelbutik och finner minst 5 sadlar som passar er och mallen och så när ni har alla sadlar kommer jag och så får ni provrida sadlarna med en lerpad som visar var trycket kommer samt om sadeln verkligen passar hästen.

Alternativ 2, ni har redan ordant med sadlar och jag kommer upp och ni får provrida sadlarna med en lerpad som talar om var trycket kommer och så finner vi en sadel som passar både dig och hästen.   

Microströmbehandling: Förutsatt att jag redan har behandlat hästen en gång kan jag komma ut och bara sätta microström. Detta är en ny teknik som inte gör ont, de flesta hästar svarar med att gäspa stort och tycker det är jätte skönt. Microströmmen verkar genom att vara på samma våglängd som kroppens egna nervimpulser och skickar då ut ström för att stabilisera en skada eller rätta upp i en muskelknut och spänningar.

Tränings och foder rådgivning:  Jag kan kontrollera eran fodergiva samt hjälpa till med uppbyggningen efter skada eller om hästen/hunden saknar muskler kan jag hjälpa till att bygga upp musklerna så att ni får en häst/hund i toppform eller i välmående skick igen.

 
Efter en behandling rekommenderar jag:

Beroende på hur hästens spänningar och knutar rekommenderas två behandlingar inom 7 dagar. Går det längre tid än 10 dagar mellan behandlingarna kommer gärna problemen tillbaka och vi måste börja om på nytt. För en häst som inte har några problem rekommenderas en massage i månaden till en var tredje månad för att underhålla muskeltonusen och förebygga skador.

Bieffekter av massage

 

NENO Häst & Hund

NENO Häst & Hund

NENO Häst & Hund

NENO Häst & Hund